Investering med høy risiko

Norske partnere får 12,5 % av Afrikas største vindpark. KLP og Norfund ble mandag klare som deltakere i byggingen av Afrikas største vindpark i Kenya, et prosjekt de selv kaller en høyrisikoinvestering. Etter åtte års planlegging kom de siste signaturene på plass mandag, skriver Dagens Næringsliv. Byggingen av til sammen 365 vindturbiner ved Lake Turkana … Continued

Norske partnere får 12,5 % av Afrikas største vindpark.

KLP og Norfund ble mandag klare som deltakere i byggingen av Afrikas største vindpark i Kenya, et prosjekt de selv kaller en høyrisikoinvestering.

Etter åtte års planlegging kom de siste signaturene på plass mandag, skriver Dagens Næringsliv.

Byggingen av til sammen 365 vindturbiner ved Lake Turkana nord i landet, starter opp til sommeren. Vindturbinene skal kobles opp til det kenyanske strømnettet i 2016 og tilføre 300 megawatt ny vindkraft, tilsvarende 20 prosent av dagens strømkapasitet i Kenya.

KLP og Norfund opprettet i fjor et felles investeringsselskap med 700 millioner kroner i kapital. 192 millioner går til vindkraftprosjektet i Nord-Kenya. De to norske partnerne får en eierandel på 12,5 prosent.

For oss er dette en høyrisikoinvestering, men den er gjort på rene kommersielle vilkår, og vi forventer dermed en tilsvarende høy avkastning. Vi regner avkastning her som tredelt, ikke bare finansielt, men også miljømessig og sosialt, sier Eli Bleie Munkelien, direktør for samfunnsansvar og virksomhetsstyring i KLP.

(©NTB)