Enighet om gasspris

Foreløpig avtale på plass. Ukraina og Russland har kommet fram til en foreløpig avtale om prisen på naturgass kommende vinter, men Ukraina kan komme til å trenge utenlandsk hjelp for å betale, sier Ukrainas president Petro Porosjenko. Porosjenko møtte Russlands president Vladimir Putin i Milano fredag for å drøfte konflikten i Ukrainas østlige regioner, der … Continued

Foreløpig avtale på plass.

Ukraina og Russland har kommet fram til en foreløpig avtale om prisen på naturgass kommende vinter, men Ukraina kan komme til å trenge utenlandsk hjelp for å betale, sier Ukrainas president Petro Porosjenko.

Porosjenko møtte Russlands president Vladimir Putin i Milano fredag for å drøfte konflikten i Ukrainas østlige regioner, der pro-russiske opprørere kjemper mot den ukrainske regjeringshæren.

Russland stanset leveransene av naturgass til Ukraina i juni etter to års krangling om prisen. Russland sa at Ukraina måtte betale ned på sin gjeld for gassimport før Russland ville gjenoppta forsyningene.

Vi er kommet til en avtale. Inntil 31. mars setter vi prisen til 385 dollar, sa Porosjenko til ukrainske TV-kanaler lørdag.

Men Porosjenko sa også at det statlige gasselskapet Naftogaz ikke hadde penger til å betale for gassen, delvis på grunn av gjeld som er bygd opp av forbrukere i regionene Luhansk og Donetsk, som nå kontrolleres av opprørerne.

I en avtale i 2009 som daværende statsminister Julia Timosjenko undertegnet, ble prisen satt til 485 dollar på tusen kubikkmeter russisk gass. Denne avtalen bestrider Ukrainas myndigheter gyldigheten av.