Danket ut konkurrenter fra hele verden

Publisert

Nordnorsk kraftverk til topps i internasjonal arkitektkonkurranse.

Helgeland Kraft og Stein Hamre arkitekter har blitt tildelt en Architizer A+ award i kategorien bærekraft fra det anerkjente amerikanske arkitekturmagasinet Architizer for Øvre Forsland kraftverk.

Bidraget ble stemt frem gjennom en prosess hvor 300 fagpersoner valgte ut bidrag fra 100 land, før leserne kåret vinneren gjennom avstemning. Selve utdelingen vil finne sted i New York 12. mai.

Kraftverk som attraksjon

- Det er spesielt artig at prosjektet har vunnet kategorien bærekraft.  Kraftverket produserer grønn energi. Målet har vært at anlegget skal fremstå som en attraksjon og vi har hatt sterkt fokus på at bygget skal tilpasse seg omgivelsene. Vi har også brukt miljøvennlige materialer, sier Lars Kristian Sjøvold, faglig leder i Stein Hamre arkitekter. 

Og i følge kraftselskapet har arkitektene lyktes, kraftverket som besøkende kan gå inn i har allerede blitt et viktig turmål lokalt.

Produksjonssjef i Helgeland Kraft, Torkil Nersund er også begeistret:

- Dette er en av verdens mest prestisjefylte arkitekturpriser og det er helt surrealistisk at Øvre Forsland kraftverk vinner dette. Vi har vært i konkurranse med hele verden, sier Nersund i en pressemelding. 

Reklame

https://vimeo.com/157152222