Åpner første solcelleanlegg på dagligvarebutikk i Oslo

Publisert

REMA 1000 Bjørndal skal produsere energi på taket med hjelp fra Oslo kommune, skriver selskapet i en pressemelding.

- Dette er et godt eksempel på hvordan næringsliv og myndigheter kan jobbe sammen for miljøet. Vi ser frem til å kunne teste egenproduksjon av fornybar energi, da det vil være en viktig del av vår miljøsatsing i tiden fremover, sier Mette Fossum Beyer, direktør for kommunikasjon og samfunn i REMA 1000.

 • Les også: Hadde du likt å produsert din egen strøm?
 • Oslo kommunes klima- og energifond har støttet anlegget med 40% av totale installasjonskostnader. Gjennom fondet skal det bli enklere å realisere piloter for solcelleanlegg i Oslo, og kommunen bevilget nylig nye to millioner kroner til støtteordningen.

  Ambisiøse mål

  - Byrådet har ambisiøse mål for kutt i Oslos klimagassutslipp. Kommunens klima- og energifond gjør det lettere for folk og bedrifter å ta miljøvennlige valg. Jeg håper vi får flere næringsbygg med solceller i Oslo, sier byrådsleder Raymond Johansen.

  REMA 1000 har fokus på tiltak i butikk som gir effekt for miljøet. Solcelleanlegg føyer seg inn i rekke av tiltak som bedre varmegjenvinning, energibesparende belysning (LED) og mer miljøvennlig kjølemedium i butikkenes kjøle- og fryseanlegg.

  -Vi gjennomfører en rekke reduksjonstiltak i egen virksomhet, og forsøker å påvirke hele vår verdikjede for å redusere de totale utslippene. Vårt mål er å høste nye erfaringer slik at vi skal kunne installere solcelleanlegg på flere av våre butikker, sier Fossum Beyer.

  Vil drive miljøvennlig

  Solcelleanlegget på 410 paneler a 270W dekker 700 kvm med solceller og er estimert til å produsere 83,000 kWh årlig, noe som tilsvarer 15 % av butikkens energiforbruk.

  Kjøpmann på REMA 1000 Bjørndal, Marius Gruer, er svært fornøyd med tiltaket.

  - Det er spennende å være første dagligvarebutikk i Oslo som får teste solcelleanlegg og jeg ser frem til å kunne drive mer miljøvennlig, sier Gruer.