Her kan ledige oljeingeniører bli redningen

Publisert

En hel samfunnssektor står klar til å ta imot.

Ingeniører med bakgrunn fra oljeindustrien har spesielt relevant erfaringsbakgrunn for å arbeide innen vann og avløp, mener daglig leder i Nedre Romerike Vannverk (NRV), Thomes Trømborg (bildet).

- Vannbransjen trenger flere kompetente medarbeidere, og ledige oljeingeniører kan bli redningen for oss, forteller Trømborg til enerWE.

Prosjekter i hundremillionersklassen

Trømborg forteller at de har store prosjekter på gang, og at de holder på med å bygge opp en avdeling med ingeniører. Her har de begynt rekrutteringsprosessen. 

- Vi skal investere for rundt 900 millioner i neste økonomiplan-periode. Vann alene er det viktigste næringsmiddelet i samfunnet i dag, og det stilles stadig strengere krav til kvalitet og teknologi, sier Trømborg.

 • Les også: Derfor satser vi på #fornyBART
 • Ønsker seg erfarne ingeniører

  Gunnar Bjørnson, prosjekt- og plansjef i NRV, forteller at de ser etter personer med erfaring fra utvikling og gjennomføring av flerfaglige prosjekter, som kombinerer for eksempel prosessteknologi, elektro, bygg- og anleggsteknikk.

  - Vi ønsker oss erfarne ingeniører som har jobbet med flerfaglige prosjekter, som kan håndtere kompleksiteten i plan-, design- og gjennomføringsfasen, sier Bjørnson. Han mener at oljeingeniørene vil berike fagmiljøet i vannbransjen. 

  Bjørnson er avdelingsleder for prosjekt, og forklarer at det stilles strenge krav til struktur og nøyaktighet i en slik stilling, men kreativitet og nytenkning er også viktige egenskaper å ha.

  - Hvorfor er vannbransjen spennnede å jobbe i?

  - Det er en meningsfylt bransje å jobbe i på flere måter. Vann er vårt viktigste næringsmiddel, og vi jobber med miljøet og framtidens klimautfordringer. For eksempel er det helt nødvendig at vannbransjen er i forkant av klimaendringene, slik at vi har vanntransportsystemer som ikke svikter ved ekstremvær. Det kan i verste fall gå ut over mennesker, infrastruktur og materielle verdier som bolig og industri, sier Bjørnson.

  Betingelsesmessig ligger vannbransjen på linje med bygg- og anleggsbransjen på landsektor.

  - Vi har konkurransedyktige betingelser, særlig når det kommer til pensjonsordninger og forsikring, forteller prosjektlederen.

  • Les også: - Jeg håper dette regelverket går rett i søppelbøtta
  • Hindrer at kompetanse forsvinner til utlandet

   Vannbransjen driver ikke kun med levering av vann av god kvalitet og rensing av avløpsvann, men har tilgang til betydelige energiressurser som i dag ikke utnyttes.

   - Ingeniører med bakgrunn fra olje- og gassbransjen kan med sin tilnærming og fagkunnskap bidra til å løfte vannbransjens tilnærming til ny teknologi og utvikling. En karrierevei innen vannbransjen kan kanskje også sikre at verdifull kompetanse ikke forsvinner til utlandet, avslutter daglig leder Trømborg.

   Se den fulle stillingsannonsen her!

Powered by Labrador CMS