Kostet PWC 200 millioner

Publisert

Inngikk hemmelig forlik.

Troms Kraft inngikk i juli et hemmelig forlik som stanset erstatningssøksmålet mot selskapets revisor PWC. Ifølge Nord24 skal beløpet ha vært rundt 200 millioner kroner.

Troms Kraft forberedte søksmål mot sin egen revisor i kjølvannet av skandalen i det svenske datterselskapet Kraft & Kultur der den toppsjefen Boris Benulic 8. juli i år ble dømt til tre og et halvt års fengsel for svindel og regnskapsjuks.

Troms Kraft forberedte sak mot sin egen konsernrevisor Frode Danielsen og selskapet PWC. Kravet lød på 1,7 milliarder kroner, og en rettssak var berammet til høsten. To dager etter dommen sendte Troms Kraft og PWC ut en pressemelding der de hadde inngått et forlik. Her var de enige om å si at ingen av partene erkjenner skyld, og ikke si noe om forliksbeløpet.

Nord24 melder tirsdag at forliksbeløpet skal være i «størrelsesorden rundt 200 millioner kroner». Konsernsjef Semming Semmingsen avviser å kommentere disse opplysningene.

Troms Kraft forbereder også et lignende søksmål mot revisjonsselskapet Grant Thornton som var revisor for Kraft & Kultur. Denne saken er ikke rettslig avgjort.