Peikko leverer rock foundations til Egersund Vindpark

Publisert

Peikko Group’s datterselskap Peikko Norge AS har mottatt en betydelig ordre for rock anchor fundament teknologi til Egersund Vindpark i Rogaland. Peikko leverer komplett fundamentdesign, rock adapter-plate med tårnbolter, FatBar fjellforankringsbolter, samt øvrige stålkomponenter. Leveransene er planlagt mellom November 2016 og April 2017, opplyser selskapet i en pressemelding.

Prosjektet er utviklet av Norsk Vind Energi. Investor er Luxcara. Totalentreprenør er Veidekke Entreprenør AS, som også vil stå for byggingen av Peikko Rock Anchor Fundations. Underentreprenør Bertelsen & Garpestad står for grave og sprengningsarbeider i forbindelse med veier og fundamenter. Senvion leverer 33stk WT-3.4MV-114 turbiner, Nacellehøyden er på 93 meter. Vindkraftverket vil være operativt oktober 2017.

Egersund Vindpark er det andre store prosjektet i Norge hvor det brukes Peikko Rock Anchor Foundations Technology. Veidekke har valgt Peikko fjellforankringsfundament til dette prosjektet basert på vår nye teknologi, og deres ønske om å ta i bruk nye og effektive løsninger. «Vi ønsker å være i forkant av utviklingen, som betyr å utnytte ny teknologi i våre prosjekter. Peikko’s fjellforankringsfundament er den beste løsningen for Egersund Vindpark», uttaler Helge Furuset, Innkjøpsleder for Veidekke Entreprenør AS.

Peikko’s onshore wind turbine foundation system er basert på 50års erfaring med forankringsteknologi for betongkonstruksjoner, og er utviklet med ny teknologi både for optimalisert design og forankringsteknikk.