LOS gjør strategisk nordisk oppkjøp

Publisert

Satser på stordriftsfordeler og mersalg til nordiske bedriftskunder. 

Den Kristiansand-baserte strømleverandøren LOS AS har kjøpt det svenske selskapet Telge Kraft som et ledd i en strategisk opptrapping i det nordiske markedet for bedriftseneheten LOS Energy.

Telge Kraft er blant Sveriges største sluttbrukerselskaper i bedriftsmarkedet, med hovedkontor rett sør for Stockholm. Selskapet består av 40 ansatte, hovedsakelig fordelt på salg, kraftforvaltning og administrasjon. Virksomheten skal drives videre som i dag, men vil som følge av oppkjøpet endre navn fra Telge Kraft til LOS Energy AB.

Tegles porteføje er hovedsaklig svensk, men både LOS og Tegle har et fokus på det nordiske forbrukermarkedet. I tillegg opererer Telge Kraft en portefølje på ca 1,7 TWh vindkraftproduksjon.

Mersalg og stordrift

Mens Tegle driver med miljøprodukter, rådgiving og håndtering av vindkraftproduksjon har LOS et større fokus på energitjenester og energistyring, begge selskaper har altså kraftforvaltning som kjernevirksomhet. Nå er målet å utnytte stordriftsfordeler, mersalg av produkter på tvers og utvikle en sømløs nordisk leverandørmodell som øker begge selskapenes konkurransekraft i markedet.

– Dette passer oss, som operer nordisk, svært bra. Vi styrker vår tilstedeværelse i Sverige, som er det sterkeste markedet utenfor Norge, med over 10 TWh, sier Anders Gaudestad, administrerende direktør i LOS AS i en pressemelding.

I etterkant av oppkjøpet kontrollerer LOS Energy til sammen mer enn 20 TWh i Norden.

Powered by Labrador CMS