Oljeprisfall lokker nordmenn

Published

Nå ser de mot energi.

Kunder av Nordnet, Netfonds og Skandiabanken benyttet kursfallet i november til betydelige aksjekjøp på Oslo Børs, melder Nordnet. Totalt økte de aksjebeholdningen med 227 millioner, og det var energiaksjer som tiltrakk seg mest nye investeringer. 47 prosent av nettokjøpene ble gjort i energiaksjer, en sektor som utgjør 1/3 av markedsverdien på Oslo Børs.

Kursene på Oslo Børs svingte betydelig i november. Hovedindeksen startet måneden med pen oppgang men falt 6,6 prosent siste uke og endte dermed måneden med et samlet fall på 3,3 prosent.

Det er klok investoradferd å benytte kursfall til å kjøpe aksjer, sier Karl Oscar Strøm, Investeringsøkonom i Nordnet. Store bevegelser i kjente aksjer tiltrekker seg alltid interesse, og er tydelig at kundene posisjonerer seg for at disse aksjene snart skal svinge opp igjen. Sjelden har vi sett så tydelig at kundene selger vinnerne og kjøper taperne, sier Strøm.

DNB var mest kjøpte enkeltaksje, men ellers var 6 av de 10 mest kjøpte aksjer energiaksjer som Statoil, BW LPG, Det Norske Oljeselskap og Seadrill. Høyest på salgslisten kom Norwegian Air Shuttle, Schibsted og REC Solar. Aller mest handler var det i REC Silicon foran DNO International.