Nytt oppkjøp i vinden

Publisert

Norsea Group åpner lommeboka.

NorSea Group kjøper gjennom sitt heleide datterselskap Danbor, det danske vindselskapet Øer, heter det i en pressemelding. Med oppkjøpet styrker NorSea Group sin kompetanse og kapasitet på vindmarkedet og kan nå levere tjenester langs hele verdikjeden.

 • Les også: Statoil velger AAK (Reklame)
 • NorSea Group ser at vindmarkedet generelt og offshore vind spesielt, er et kraftig voksende marked. Her blir det fremover et stort behov for tjenester, både innen installasjon og vedlikehold. Vi ønsker å være konkurransedyktige i dette markedet. Både NorSea Group og eierne (Wilh. Wilhemsen, Eidesvik og Møkster) har mye kompetanse, infrastruktur og utstyr som vi ønsker å benytte inn mot vindmarkedet, og særlig offshore vind.

  - Vårt mål er å være en aktør som kan levere tjenester langs hele verdikjeden både innenfor installasjon og drift av vindmølleparker. I første omgang satser vi rundt Nordsjøen og Østersjøen, men deretter ser vi for oss å levere på verdensmarkedet, sier konsernsjef i NorSea Group, John Egil Stangeland.

  Lang erfaring og høy kompetanse

  ØER ble etablert allerede i 1963 og har virksomhet i både Danmark, Tyskland, UK og Frankrike. De har opparbeidet seg solid erfaring og kompetanse innenfor alle typer teknisk vedlikehold, reparasjon og installasjon av vindmøller. Selskapet har 120 ansatte, og har kontrakter med de viktigste aktørene i markedet. ØER har både kapasitet, kompetanse og nettverk som vil gi NorSea Group en god start på en videre oppbygging av dette voksende markedet.

  ØER skal fortsette som et selvstendig selskap, heleid av NorSea Groups danske datterselskap Danbor. Danbor er NorSea Groups Centre of Excellence innen vind med bred erfaring på logistikk, service og inspeksjon av vindmøller. Med 120 nye fagfolk på vindkraft styrker konsernet seg kraftig i dette markedet.

  - Vi har med oppkjøpet av Øer fått en særlig sterk internasjonal plattform for videre vekst i installasjon, drift og vedlikehold og service av vindturbinindustrien, sier Jørn Bue-Madsen, administrerende direktør i Danbor.

  • Se også videointervju: Utfordringer med offshore vind (Reklame)
  • Ruster seg for fremtiden

   - Vi er i ØER overbevist om at vi har funnet de rette eierne for å sikre selskapets videre vekst, og vi kan opprettholde kvaliteten og ansattes erfaring og høye faglige nivå sier Rasmus Bøgelund, daglig leder i ØER.

   For NorSea Group og eierne er oppkjøpet en del av arbeidet med å ruste konsernet for de neste 50 år. - Vind er en del av fremtiden. Nå får vi et nytt bein å stå på som vil gi synergier mot basene våre, sier konsernsjefen.

   AAK AS har vært i dette markedet siden 2009.

   - Vi har sett hvordan markedet har beveget seg i både Tyskland og UK, forteller Leif Røv, Salgs- og markedsdirektør i AAK AS. Han har hatt ansvaret for å utvikle dette forretningsområdet i AAK. Vi tror det ligger et stort potensiale i offshore vind, og ser det som spennende at flere norske aktører satser.

   ---

   Det opplyses om at AAK er medlem i TEAM enerWE.