Toini Løvset i Energi Norge
Toini Løvset i Energi Norge

– For en vanlig strømkunde utgjorde prishoppet kanskje tre-fire kroner

Prishoppet varte ikke lenge nok til at det gir store utslag på strømregningen.

Publisert

Onsdag 6. november spratt den norske strømprisen i været, men det varte ikke så lenge. I en pressemelding forteller interesseorganisasjonen Energi Norge at den var oppe i 80 øre/kWh, men at det bare var i timen fra 18:00 til 19:00. Resten av dagen lå den stort sett mellom 40 og 50 øre. Det er litt dyrere enn vanlig, men ikke så mye dyrere at det er grunn til panikk.

– For en vanlig strømkunde med et årsforbruk på 20.000 kilowattimer, utgjorde prishoppet denne timen kanskje tre-fire kroner, sammenliknet med om prisen hadde vært den halve. For hele dagen sett under ett, ble prisen rundt seks kroner høyere enn dagen før. Det er med andre ord ingen grunn til panikk, sier direktør Toini Løvseth i Energi Norge.

Etter det har strømprisen falt igjen, og den er ventet å holde seg på dagens nivå frem til jul.

– Prishoppet skyldtes kulde og høyt strømforbruk i kombinasjon med lite vind over Skandinavia og dermed lavere kraftproduksjon enn normalt. Når det blir den type ubalanse mellom tilbud og etterspørsel, går prisene opp. Men slike kortvarige variasjoner er knapt merkbare på strømregningen, påpeker Løvseth.

Slik svingte strømprisene i uke 45, uken da prisene spratt i været på onsdag den 6. november:

Animert_strompris_uke45.gif