Foto: Anders Lie Brenna, enerWE
Foto: Anders Lie Brenna, enerWE

Nytt nettsted skal gi bedre informasjon om strømmen og strømregningen

- Målet er at det skal bli enklere og tryggere å være strømkunde.

Publisert Sist oppdatert

Bransjeorganisasjonen Energi Norge forteller i en pressemelding at de denne uken lanserer strømguiden.no. Her skal strømkundene få bedre grunnlag for å velge strømprodukt, forstå strømregningen og bruke strøm smartere.

Vi ønsker at alle skal ha et best mulig grunnlag for å ta opplyste valg og kjenne sine rettigheter og muligheter som strømforbrukere

Toini Løvseth

– Strømbransjen har fått kritikk for ikke å informere kundene tilstrekkelig og for å ha kompliserte produkter. Slik skal det ikke være. Vi ønsker at alle skal ha et best mulig grunnlag for å ta opplyste valg og kjenne sine rettigheter og muligheter som strømforbrukere. Derfor har vi etablert Strømguiden, sier direktør Toini Løvseth i Energi Norge.

strømguiden.no ligger detinformasjon om de vanligste strømproduktene, og tips om hva man bør spørre leverandøren om når man skal velge avtale. Det går på ting som:

  • Varighet på strømavtalen
  • Hvordan prisen beregnes
  • Varsling av prisendringer

Og andre betingelser som påvirker strømregningen.

– Konkurransen om strømkundene er svært tøff i Norge. Vi har langt flere tilbydere enn mange av våre naboland. Det gir kundene mulighet til å sikre seg gode avtaler, men det betyr også at du må bruke litt ekstra tid på å orientere deg i markedet og sjekke betingelsene, forklarer Løvseth.

I tillegg til å ta for seg selve strømregningen, inneholder nettsiden også tips om hvordan spare strøm, mulighetene som ligger i de nye smartmålerne og hvilke rettigheter man har ved strømbrudd.

Vi forsøker å gi informasjon som folk flest kan ha nytte av i hverdagen

Toini Løvseth

– Dette er ingen reklamekanal eller prisportal for bestemte produkter. Vi forsøker å gi informasjon som folk flest kan ha nytte av i hverdagen. Vi ønsker også at strømselskapene skal bruke innholdet i sine kanaler. Målet er at det skal bli enklere og tryggere å være strømkunde, sier Løvseth.

Her kan du lese mer på Strømguiden.no.

Strømguiden kan også lastes ned og leses som et PDF-dokument.

Powered by Labrador CMS