Energi Norge er oppgitt over udokumenterte påstander fra Forbrukerrådet

Publisert

Tidligere denne uken gikk Forbrukerrådet ut og anmeldte Fjordkraft til Forbrukertilsynet for det Forbrukerrådet mener er urimelig handelspraksis i måten de varsler om økte priser på strømavtralene.

– Vi klager nå inn Fjordkraft til Forbrukertilsynet for urimelig handelspraksis. Selskapet ser også bort fra krav i bransjeavtalen, som er utarbeidet av Energi Norge og Forbrukertilsynet, om at kundene skal varsles direkte på SMS, e-post eller brev ved prisøkninger, sa forbrukerdirektør Inger Lise Blyverket.

Det får bransjeorganisasjonen Energi Norge til å reagere kraftig. I en pressemelding påpeker de at Forbrukerrådet har klaget inn 25 selskaper og 79 produkter uten å ha dokumentert at det faktisk er tilfelle.

– Vi kan ikke se at Forbrukerrådet har undersøkt om strømleverandørene på lista har økt påslaget sitt de siste årene på alle de 79 produktene. Det er også mange fastprisavtaler på lista, hvor det er usannsynlig at prisen er endret, sier Møller.

Energi Norge mener at det er uheldig at Forbrukerrådet nok en gang skjærer store deler av bransjen over én kam, og hevder at det har vært mange "hemmelige" prisøkninger – uten noen form for dokumentasjon.

Her viser de til at den forrige klagen fra Forbrukerrådet der de klaget inn 29 selskaper for "hemmelige" påslag på produktet innkjøpspris. Den saken er ikke ferdig ennå, men flere av selskapene er frikjent av Forbrukertilsynet.

Nå er Energi Norge oppgitt over Forbrukerrådets fremgangsmåte.

– Vi mener at konstruktive innspill til forbedring av ordningen er mer nyttig for strømkundene enn generaliserte og udokumenterte klager, sier Møller.