Regjeringen bidrar med 110 millioner kroner til Store Norske

Publisert

Driftshvile på Svalbard til kullprisene går opp igjen.

Store Norske skal innføre inntil tre års driftshvile i gruvevirksomheten i Svea-området, og regjeringen har besluttet å bidra med mer penger til gruveselskapet på Svalbard.

Gruveselskapet opplyser i en pressemelding torsdag ettermiddag at de i løpet av 2016 starter forberedelse til driftshvile i Svea og Lunckefjell fra årsskiftet 2016/2017. Planen er at driftshvile kan opprettholdes i inntil tre år, i påvente av at kullprisene skal bedre seg.

– Hensikten med driftshvile er å gi lokalsamfunnet noe lengre tid til å bygge opp nye næringer. Samtidig opprettholder vi muligheten for oppstart hvis markedet skulle ta seg opp. Vi har ingen garanti for at ikke forholdene forverrer seg. Som eier i Store Norske følger vi utviklingen tett. Vi vurderer situasjonen fortløpende, sier næringsminister Monica Mæland (H).

  • En hel gruveby i sorg når Storbritannia stenger ned den siste gruven fredag
  • Samtidig øker selskapet aktiviteten i Gruve 7 ved Longyearbyen ved å gå fra ett til to skift fra andre kvartal neste år.

    Regjeringen har besluttet å bidra med 110 millioner kroner til Store Norske neste år.

    – Det er viktig at vi opprettholder næringsaktivitet og bosetting på Svalbard. Gruveselskapet bidrar til et livskraftig samfunn i Longyearbyen. Pengene vil gi lokalsamfunnet bedre forutsetninger til å omstille seg, sier Mæland.