Flex Rig 601.
Flex Rig 601.

- Presidentens løfter er ikke til å stole på

Publisert

Obama vil regulere utslipp fra amerikanske kraftverk.

Mens klimaforhandlerne i Paris nærmer seg en avtale, prøver republikanske politikere i USA å sabotere forhandlingene.

Flere kongresspolitikere fra Det republikanske partiet har sagt de håper å blokkere deler av USA miljøpolitikk for å sende et budskap til de andre landene i Paris.

Vil stanse Obamas regulering av utslipp

Bare noen timer etter at president Barack Obama deltok på åpningen av klimatoppmøtet i forrige uke, gjorde Kongressen to vedtak for å stanse Obamas reguleringer av utslipp fra amerikanske kraftverk.

– Presidentens løfter er ikke til å stole på, sa senator John Barosso fra delstaten Wyoming.

 • Brende legger om fornybarsatsningen i u-land
 • Barosso la til at landene på møtet i Paris ikke bør feste lit til det Obama sier om USAs forpliktelser.

  Presidenten kan nedlegge veto mot kraft-vedtakene, noe han har lovet å gjøre. Men det republikanske flertallet i Kongressen prøver også å stanse USAs utbetalinger til FNs grønne klimafond.

  – Dobler støtten

  Fondet støtter klimatiltak i fattige land, noe som er et viktig krav fra u-landene i klimaforhandlingene. Onsdag lovet utenriksminister John Kerry at USA vil doble sin støtte til klimatilpasning i u-land.

  En tidsfrist for Kongressens behandling av budsjettet for 2016 utløper samtidig som klimaforhandlingene etter planen skal avsluttes fredag, påpeker det konservative nettstedet Daily Signal.

  Dermed kan det ligge an til en opptrapping av striden om USAs støtte til Det grønne fondet midt i innspurten av klimaforhandlingene.

Powered by Labrador CMS