- Energi, miljø og klima fungerer som et triangel

Publisert

Advokatfirmaet Selmer AS og Kyllingstad Kleveland Advokatfirma DA har gått sammen for å danne det største forretningsjuridiske kompetansemiljø på energi med over 45 medarbeidere. enerWE tok en prat med Liv Monica Stubholt som er partner i Selmer AS.

- Kyllingstad Kleveland er eksperter på leverandørindustrien til olje, gass- og energisektoren. Vi er et fullservice advokatfirma med alle fagområder. Med dette får det nye advokatfirmaet den største energiavdelingen i norsk advokatverden. Det synes vi ser spennende. 

Liv Monica Stubholt mener det er viktig å dekke en bred energibransje fordi de må speile den virkeligheten næringslivet opplever.

- Energi, miljø og klima fungerer som et triangel, forklarer hun. Da er det helt avgjørende at vi har den relevante kompetansen og forstår de kommersielle vilkår og de strategiske utfordringene.

Hun løfter frem til Equinor som et godt eksempel. I dag er Equinor topp fem globalt av store oljeselskaper som også investerer i fornybart.

- Det har en stor betydning til at det kommer kapital til fornybarsatsningen verden rundt.  

Hun forteller at advokatkontoret ser denne trenden både lokalt og globalt.

- Det blir mer flytende grenser mellom det som tidligere var fossilt og nå fornybart. Nå er ikke det så relevante betegnelser lenger. Vi ser at alle må forholde seg til klimautfordringene. Der kommer håndtering, teknologi, nye forretningsmodeller og hvordan du samarbeider med nye partnere inn som løsninger.