Press mot Statkraft

Publisert

Bør vurdere Statkraft-styrets stilling.

Næringsministeren bør vurdere Statkraft-styrets stilling etter at selskapet skrinla prosjekter for vindkraft i Trøndelag til 10 milliarder kroner, mener Senterpartiets parlamentariske leder.

Staten tilførte like før jul 10 milliarder kroner til Statkraft, som blant annet var tiltenkt vindkraftutbygging på trøndelagskysten. Sist uke kunngjorde imidlertid selskapet at de likevel ikke vil investere i de to store vindkraftprosjektene i Fosen og Snillfjord.

Senterpartiet sier pengene nå må betales tilbake.

Det er ikke holdbart hvis Statkraft har tenkt å bruke den kapitalen til å bygge vind- og vannkraft i utlandet fremfor å bygge ut vindkraft i Norge, sier parlamentarisk leder Marit Arnstad til NRK.

Jeg mener at statsråden bør vurdere styrets stilling, sier hun.

Ifølge Statkraft-styret forsvant lønnsomheten i vindkraftprosjektet i Midt-Norge med lavere energipriser.

Vi hadde oppdaterte prognoser så sent som i fjor høst, og så oppdaterte vi dem nå igjen i mai. Men hele bildet har endret seg ganske dramatisk bare det siste året, sier styreleder Olav Fjell i Statkraft til NRK.

Næringsminister Monica Mæland fikk torsdag en redegjørelse fra selskapet for bakgrunnen for beslutningen. Hun mener imidlertid denne ikke går nok i dybden og har bedt om en ny redegjørelse, melder E24.