Vinner kontrakt på 4.3 mrd.

Publisert

Det er jo verdt et lite hurra.

Den første kraftforbindelsen mellom Norge og Tyskland blir Nexans største kontrakt på undersjøiske kraftkabler til nå. Kontrakten har en verdi på rundt 4,3 millarder kroner.

Dette er en skikkelig gladdag. Vi har nettopp blitt tildelt Nexans største kontrakt noensinne, sier kommunikasjonsdirektør Trude Larstad i Nexans til NRK.

Kontrakten er en del av det såkalte NorLink-prosjektet, et samarbeidsprosjekt mellom Statnett, Tenne T og den tyske investeringsbanken KfW.

Prosjektet skal muliggjøre utveksling av miljøvennlig kraft mellom Norge og Tyskland. Overskuddskraft fra vind- og solkraft som produseres i Tyskland kan eksporteres til Norge, og vannkraft fra Norge kan eksporteres til Tyskland.

Nexans skal designe, produsere og installere 525 kV HVDC-sjøkabler med en samlet lengde på mer enn 700 km utenfor kysten av Norge og Danmark.

Arbeidet vil foregå på Nexans fabrikk i Halden. Men kontrakten har ingenting å si for de 90 ansatte som for tiden er permittert ved fabrikken.

Siden de permitterte jobber i fabrikken, så vil det dessverre ikke ha direkte påvirkning for dem nå. Arbeidet som vi nå har fått tildelt vil starte så å si umiddelbart, men selve produksjonen er ventet å starte opp høsten 2016, sier Larstad.

Nexans Norway er leverandør av kraft- og telekabler. Selskapet har rundt 1.750 ansatte. Rundt 850 av dem jobber på fabrikken i Halden.