- Som å vinne på straffespark

Publisert

Vant Sverdrup-kontrakter for over 100 millioner.

Etter lange tider med knallhard jobbing fikk endelig Schneider Electric Norge signert to viktige kontrakter for løsninger på energidistribusjon for Johan Sverdrup-feltet. Kontraktsverdien totalt er på over 100 millioner kroner, og prosjektene skal leveres i samarbeid med Aker Solutions, Aibel, Kværner og KBR.

Hedrer teamet

Løsningene vil sørge for en sikker og kostnadseffektiv distribusjon av kraft til prosessanlegg, boreoperasjoner og boligkvarteret på de fire plattformene.

Arild Bjørkedal, VP Energy Business i Schneider forteller at Johan Sverdrup-kontrakten var et mål, og siden de har hatt et team som har arbeidet dag og natt for å få kontrakten, er det ekstra gledelig for det norske teamet å dra den i land.

- SE vant kontrakten fordi vi har et svært dyktig team, ledet av segmentansvarlig for olje og gass, Lars Torstveit, samt at Schneider Electric er en av de ledende aktørene innen elektro og automasjon, sier Bjørkedal til enerWE.

Den første kontrakten omfatter leveransen av mellomspenningstavler, vern (IEC 61850) og elektrokontrollanlegg, mens den andre er for 55 MVA oljeisolerte krafttransformatorer og ulike tørre distribusjonstrafoer.

Bygget opp olje- og gassteamet i nedgående marked

- Vi har bygget opp et nytt team med erfarne folk innen olje og gass i en periode hvor markedet har gått nedover. Likevel har vi sikret oss flere kontrakter på FPSOer og innen for offshore marine-segmentet. 

 • Les også: Skal gjøre det enklere å finne fagfolk enn å bestille pizza
 • Kontraktene er et resultat av samarbeidet mellom eksperter i Norge, Tyskland, Tyrkia og Polen, støttet av Schneider Electrics FoU-avdeling i Lattes i Sør-Frankrike.

  - Som å vinne en straffesparkkonkurranse

  Kontrakten ble feiret med brask og bram, og figurerte toppnyhet i selskapet globalt, som har 170.000 ansatte.

  - Beskjeden ble mottatt med sjampis og kake i arbeidstida. Veldig positivt! Samme følelse som når man vinner straffesparkkonkuranse. Jeg utstyrte teamet med medaljer også for sikkerhets skyld, sier Bjørkedal med et smil.

  Kan gi flere arbeidsplasser

  Selv om Bjørkedal ikke har noe eksakt tall på hvor mange som kommer til å jobbe på denne kontrakten, utelukker han ikke at det kan bety en økning i arbeidsstokken på sikt.

  - Det er klart at dette sysselsetter en del personer i denne fasen, og det gir oss et perspektiv på lengre sikt. Nøyaktig antall har jeg ikke, men det er helt klart at det inolverer mange i inn- og utland i gjennomføringsfasen, avslutter Bjørkedal.

Powered by Labrador CMS