Høyre-forslag om delprivatisering av Statkraft

Publisert

Høyres programkomité har enstemmig vedtatt et forslag om å delprivatisere Statkraft.

Det bekrefter stortingsrepresentant og nestleder i Høyres programkomité Nikolai Astrup overfor Dagens Næringsliv. Han begrunner forslaget med at selskapet kan få tilgang på frisk kapital og nye eierimpulser gjennom en delprivatisering.

– Det vil også bli en mer forutsigbar eierstyring og utbyttepolitikk. I praksis skjer dette når et selskap blir børsnotert, sier han.

Det nye forslaget innebærer at hele selskapet delprivatiseres, ikke bare utenlandsvirksomheten, slik enkelte tidligere forslag har gått ut på. Forslaget skal nå ut på høring i Høyres organisasjon, før et endelig vedtak av partiets stortingsvalgprogram gjøres i mars/april neste år.

Astrup understreker imidlertid at Høyre uansett størrelsen på en privat andel, vil sikre at inntekten fra norsk vannkraft forblir i Norge.

Tidligere har Venstre og Frp signalisert at de kan være positive til å delprivatisere Statkraft, mens Ap, Sp, SV og MDG har vært negative. KrF har signalisert at de kan vurdere å delprivatisere Statkrafts internasjonale virksomhet, men den norske vannkraften vil partiet ikke selge ut

Powered by Labrador CMS