Risikerer å tape 3 milliarder dersom prosjektet stanses

Publisert

Konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen reiser til Tyrkia neste uke.

Konsernsjefen i Statkraft reiser neste uke til Tyrkia for å lete etter alternativer til å gi opp Cetin-demningen. Selskapets tap dersom prosjektet stanses, vil være over 3 milliarder kroner.

– Vi har tatt regnskapsmessig høyde for at det kan bli terminert, men vi arbeider med andre alternativer, for å se om vi kan få til en fremdrift, sier konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen til Aftenposten.

Sikkerhetssituasjonen utsetter prosjektet

Onsdag formiddag ble det klart at Statkraft har lagt det store vannkraftprosjekt i Tyrkia på is, etter at rundt en tredel av prosjektet er ferdigstilt. Konsernsjefen sier den vanskelige sikkerhetssituasjonen i landet gjorde det umulig å fortsette utbyggingen i desember.

– Det er viktig å påpeke at situasjonen har utviklet seg negativt underveis. Da dette prosjektet ble planlagt og påbegynt var situasjonen i Syria rolig og forholdet mellom PKK og regjeringen var inne i en god prosess.

  • Over 80 nye kraftprosjekter på gang
  • Tatt ut de fleste ansatte

    På spørsmål om hva som skjer med den halvferdige demningen, svarer Rynning-Tønnesen at de har tatt ut de aller fleste av de ansatte, og at de nå skal sikre anleggsområdet og rydde opp. Dessuten må de sikre rettighetene for fremtiden.