En samlet oljenæring skal skrive et nytt kapittel i oljehistorien

Publisert

Norsk olje og gass deltar også i år på Arendalsuka.

- Blant annet skal vi sammen med en samlet oljenæring skrive et nytt kapittel i oljehistorien når vi lanserer et klimaveikart for norsk sokkel, skriver organisasjonen i en pressemelding.

Hildegunn T. Blindheim, klimadirektør for Norsk olje og gass ser frem til Arendalsuka.

– En samlet norsk oljenæring skriver nå et nytt kapittel i oljehistorien, sier Blindheim.

Norsk olje og gass har sammen med Norsk Industri, LO, Fellesforbundet, Industri Energi og Norges Rederiforbund blitt enige om et veikart for norsk sokkel fram mot 2030 og 2050.

  • Les også: – CO2 kan ikke være hovedårsaken til klimaendringene
  • – Veikartet lanseres på onsdag i Arendal. Vi ønsker et taktskifte i lavutslippsteknologiutvikling, og har satt oss et meget ambisiøst mål om å gjennomføre CO2-reduserende tiltak i årene som kommer. Dette løftet går langt utover de forpliktelsene som den norske oljeindustrien er pålagt av myndighetene, uttaler Blindheim.

    Veikart for norsk sokkel

    Til lanseringen kommer blant annet klima- og miljøvernminister Vidar Helgesen for å motta veikartet. Senere på onsdag skal administrerende direktør i Norsk olje og gass, Karl Eirik Schjøtt-Pedersen møte CICERO-direktør Kristin Halvorsen til debatt. De to tidligere finansministrene skal diskutere produksjon og salg av norsk olje og gass i lys av klimamålene fra Paris. Kjetil Alstadheim fra Dagens Næringsliv leder debatten.

    Gassens rolle i Europa

    - På torsdag legger vi frem rapporten Gassens rolle i Europa, skriver organisasjonen i pressemeldingen. Rapporten som er Thema Consulting Group, tar for seg rollen naturgass spiller i det Europeiske energimarkedet. Vi inviterer til interessant innledninger samt en debatt om naturgassens rolle i kampen mot klimaendringene, ledet av Aslak Bonde. EØS- og EU-minister Elisabeth Aspaker er blant paneldeltakerne.

Powered by Labrador CMS