brukt i Origo juni 2013
brukt i Origo juni 2013

Siem vil restrukturere norsk offshoreskipsbransje

Publisert

I samarbeid med hedgefondet Elliott har han opprettet et fond på vel to milliarder kroner.

Investor Kristian Siem har jobbet med fondet siden i fjor høst. Nå er kapitalen på plass, og første styremøte skal avholdes denne uken, skriver Dagens Næringsliv.

Restrukturering av en bransje betyr som regel oppkjøp og sammenslåing av selskaper, samt gjeldssanering og tilførsel av ny egenkapital. Siem vil ikke spesifisere hvordan han og det amerikanske hedgefondet skal investere, men er tydelig på hva som er målet:

– Hvis vi greier å samarbeide og lage en skikkelig stor enhet, blir den enheten verdensledende. Det betyr at hver av oss blir deltaker med en mindre prosentandel, men det blir en verdifull andel i et stort selskap, sier Siem.

Planene ønskes velkommen av Swedbank-analytiker Stig Erik Kyrkjeeide, som mener en restrukturering av bransjen er nødvendig.

– Dramatiske nedturer skaper grobunn for større selskaper og nye eierstrukturer. Mange har lenge at det finnes tilgjengelig kapital, særlig utenfor Norge, som har posisjonert seg for på et tidspunkt å investere i denne bransjen, sier han til avisen.