- Nye forretningsmuligheter innen fornybar energi

Publisert

Statoil investerer 1,7 milliarder kroner de neste årene.

De neste årene skal Statoil investere rundt 1,7 milliarder kroner i fornybar energi.

– Overgangen til et lavkarbonsamfunn skaper nye forretningsmuligheter, mener selskapet.

Fire til syv år

Investeringene skjer gjennom fondet Statoil Energy Ventures og beløper seg til 200 millioner dollar over en periode på fire til sju år, opplyser Statoil.

– Vi er glade for å etablere Statoil Energy Ventures, som blir et av verdens største selskapseide venturefond for investeringer i fornybar energi. Overgangen til et lavkarbonsamfunn skaper nye forretningsmuligheter, og Statoils ambisjon er å fremme ytterligere lønnsom vekst innenfor disse områdene. Gjennom det nye fondet ser vi fram til å investere i attraktive og ambisiøse selskaper og bidra til å forme energifremtiden, sier Irene Rummelhoff, konserndirektør for nye energiløsninger.

Skryt fra Bellona

Miljøstiftelsen Bellona berømmer oljegiganten for satsingen.

– Dette viser at Statoil endelig skjønner alvoret og vil være med inn i fremtiden, sier seniorrådgiver Runa Haug Khoury Bellonas.

– Dette er symbolsk for den energifremtiden vi er på full fart inn i. Statoil ser de enorme mulighetene som vokser fram innen fornybar energi og et energisystem i endring, fortsetter hun.

Bellona-rådgiveren mener det må være skummelt å være en «kjempe på oljeføtter i 2016» og at det er tvingende nødvendig å skaffe seg flere bein å stå på.