Trainee
Trainee

Bruk oljerikdommen på nytenkning

Publisert

Tre grunner til at fornybart er fremtiden.

Lotte Løland (23) (lengst til høyre i bildet) fattet interesse for miljøet som veldig ung, og denne uken startet hun som trainee i Statkraft.

Løland har mastergrad i Miljøfysikk og fornybar energi ved Norges miljø- og biovitenskapelige Universitet (NMBU) i Ås, med spesialisering innen Energifysikk. Som trainee får hun muligheten til å jobbe ved ulike avdelinger og kontorer i både inn og utland, noe hun syns er svært spennende.

Statkraft har for meg alltid vært en svært attraktiv arbeidsgiver. Jeg har et sterkt engasjement for miljøet og ønsker å bidra til en bærekraftig og grønn utvikling. De er ledende på fornybar energi i Europa og har virksomhet i mange land, forteller Løland.

Vil gjøre en forskjell

Bergensjenta håper spesielt å lære mer om hvilke utfordringer og muligheter bransjen står ovenfor i bransjen i tiden framover.

I løpet av de neste to årene håper jeg også å bygge solid kunnskap og kompetanse, slik at jeg i min stilling kan gjøre en forskjell.

Les også: Slik får de jenter til å søke teknologifag

Hvorfor valgte du fornybar bransje fremfor fossil?

Jeg fikk et engasjement for miljøet ganske tidlig, og det var derfor aldri aktuelt å gå inn i den fossile bransjen. Oljen har gjort Norge til et av verdens rikeste land, men nå som vi kjenner til konsekvensene av våre fossile utslipp er det på tide å tenke nytt. 

Hun mener at vi burde utnytte mulighetene rikdommen gir, og bruke kompetansen til å skape verdier på en mer bærekraftig måte. Drømmejobben er å utvikle noe nytt.

Jeg synes det er spennende med teknologiutvikling, enten forbedre eksisterende teknologi eller skape noe helt nytt. Det å få være med på nye og spennende prosjekter er veldig motiverende, avslutter Løland.

Les også: Her kommer det grønne arbeidsplasser!

Skreddersydd trainee-program

Eirik Haslestad jobber med HR, employer branding og det internasjonale trainee-programmet i Statkraft. I fjor mottok de 1500 søknader, og han mener at trainee-programmet gir dem muligheten til å rekruttere de beste studentene.

Vi utvikler eksperter med et bredere perspektiv og helhetsforståelse for virksomheten ved å rekruttere og utvikle traineene til konkrete roller i et opplegg som er skreddersydd for hver enkelt. Dette gjør at veldig mange av de tidligere traineene fortsatt er i Statkraft, forklarer Haslestad.

Tre globale drivere

Haslestad mener at det er tre globale drivere som til sammen skaper et økt behov fornybar energi, og at dette gjør at etterspørselen etter denne typen kompetanse og energi øker.

1. Befolkningsveksten i verden gir et økt energibehov, 2. Klimautfordringer og utslippsbegrensninger dreier produksjonen over til fornybar energi og 3. Teknologiutviklingen gjør at fornybar energi blir billigere å produsere, forteller Haslestad.

Han mener at teknologiutviklingen nye muligheter for mer distribuerte energiløsninger, noe som gjør at du som ansatt i Statkraft får være med på å utvikle helt nye tekniske løsninger og forretningsmodeller.

Les også intervju med sommerstudent i Wintershall

Powered by Labrador CMS