Kickstarter monsterkabel

Publisert

Statnett signerer med Implenia.

I forbindelse med installasjon av likestrømskabelen NSN Link har Statnett har signert kontrakt med Implenia Norge om infrastrukturelt arbeid, skriver Statnett i en pressemelding. Kabelen kobler sammenkobler kraftmarkedene i Norge og Storbritannia, og kontrakten omfatter arbeid Suldal (Rogaland) der NSN Link skal tilknyttes norsk sentralnett. Arbeidet starter i september.

Prosjektdirektør Thor Anders Nummedal sier signeringen markerer oppstarten av verdens største kabelprosjekt på norsk side.

Det er en glede å ha Implenia Norge med på laget. Vi har høye forventninger til en effektiv og god gjennomføring av prosjektet, med helse, miljø og sikkerhet som absolutt første prioritet.

Kabelprosjektet vil forbinde Kvilldal i Norge med Blyth i Storbritannia. Kontrakten omfatter graving, sprengning, tunneldrift, bygging, rassikring, og etablering av veier for prosjektet. Arbeidet skal gjennomføres i området fra Hylsfjorden til Kvilldal. I følge nettsiden NSN Interconnector vil kabelprosjektets miljøpåvirkninger være minimale.

NSN Link blir med sine 720 kilometer verdens lengste undersjøiske strømkabel, og Statnett mener prosjektet bidrar til gode klimaløsninger, samtidig som det styrker forsyningssikkerhet og verdiskaping. NSN Link skal etter planen settes i drift i 2020.