Norsk investor mener 50% av landets CO2 bør kuttes innenlands

Publisert

Hvis industrien omstiller seg og alle begynner å kjøre elbiler.

Et knippe norske bedrifter og organisasjoner har kommet fram til at halve Norges CO2-kutt kan tas innenlands, sier investor Jens Ulltveit-Moe.

Klimarapport offentliggjøres tirsdag

Tirsdag ble klimarapporten "Norge 203040 - Forretningsmuligheter" presentert for statsminister Erna Solberg (H) fra en gruppe bestående av 11 bedrifter, samt WWF Norge og klimastiftelsen Zero.

– Vi ville se hva vi kunne bidra med, og svaret er at vi kan bidra med mye – og det er realistisk, sier investoren til Dagens Næringsliv. Han kaller regjeringens mål om å kutte CO2-utslippene med 40 prosent innen 2030 «hårete», og mener at regjeringen kom sent, men den kom godt på miljøsiden

  • Les også: - Underslår problemene med klimamodellene
  • Næringslivet må på banen

    Rapporten er et privat initiativ, som statsministeren mener er positivt.

    «Det er helt avgjørende at også næringslivet er med på arbeidet for lavere klimagassutslipp og et grønt skifte» skriver hun i en epost til avisen og sier at regjeringen «har allerede satt i gang en rekke tiltak slik at næringslivet kan bidra til grønn omstilling».

    Elektrisk nyttetransport

    Det norske klimamålet innebærer at utslippene må kuttes med 22 millioner tonn. 13 millioner av disse mener næringslivsgruppen kan tas her hjemme. Oppgaven skal primært løses ved kutt i industrien samt overgang til el- og hydrogenbiler. Sistnevnte gjelder både privatbiler og nyttetransport.

Powered by Labrador CMS