- Til deg som tror at vi selger arvesølvet vårt: Feil!

Publisert

Her kommer en skikkelig nerdete rant! : Jeg ser at noen driver og sprer løgner om hva som skjer når vi nå skal hjelpe Europa og kloden å bli grønnere ved å produsere (MYE) mer strøm i Norge som vi så kan selge til Europa.

De trenger mer av kraftoverskuddet fra Norge - vi produsere masse vann- og vindkraft (mye mer enn det vi trenger selv) - og mer skal det bli!

Til deg som tror at vi selger arvesølvet vårt: Feil!

Til deg som tror EU nå kan styre norsk kraftpolitikk: Feil!

Til deg som tror at samarbeid med EU om salg av strøm til de gjør vår kraft dyrere: Feil!

De som nå prøver å skremme partier fra å ville selge mer strøm til Europa bør skamme seg - hva slags ego-tripp er det? Og hva i huleste skal "Nei til EU" med all den strømmen de vil at vi skal beholde i Norge? Legge varmekabler i alle gatene? Sette på store varmluftsovner for å smelte snøen på takene på fjellhyttene våre? Eller hva?

Mens resten av Europa vil kjøpe vår kraft for å redusere CO2 utslipp, for å gjøre byluften renere og for å få renere strøm til el-biler de vil sette i drift. Så sier noen nei - vi vil ikke jobbe sammen med våre venner og allierte i Europa! De skal få seile sin egen sjø! Flere kabler med strøm til de? UHØRT. Mens de samme hvisker bak; - men fisken vår skal de få kjøpe, industriproduktene våre skal de få kjøpe, gassen vår skal de få kjøpe, turistene deres skal få kjøpe overnattinger og reiser. Men kraft til de samme folka: ALDRI!

Jeg sier: ja til salg av strøm til Europa, ja til samarbeid, ja til å sikre norske interesser, ja til å redde kloden og ja til å bidra til bedre byluft! Grrrrrrrr - godt å få det ut!

Og de løgnerene som driver å sprer Eurohat og #fakenews - ja de kan ta seg ei pera!

Som det heter på godt Rogalandsk! Jordal out!

Kommentaren ble først publisert på Facebook. Publisert på enerWE med tillatelse fra forfatteren.

Powered by Labrador CMS