Oluf Ulseth, adm. direktør Energi Norge.
Oluf Ulseth, adm. direktør Energi Norge.

- Økt skattlegging av strøm er misforstått miljøpolitikk

Publisert

KrF og Venstre vil øke elavgiften neste år.

Energi Norge reagerte da Venstre og KrF mandag la fram sitt forslag til statsbudsjett, det melder VG.

Kristelig Folkeparti (KrF) foreslår i sitt alternative statsbudsjett for 2016 å øke elavgiften med 1,5 øre per kilowattime. Det utgjør 375 kroner i året for en gjennomsnittlig forbruker, ifølge Energi Norge.

 • Les også: - Oljeselskapene må tørre å investere i modne felt
 • Venstre høyner med 1 krone

  Venstre vil øke enda mer, og setter opp elavgiften med 2,5 øre per kilowattime som forslag i sitt statsbudsjett. Det får direktør i Energi Norge, Oluf Ulseth, til å reagere.

  – I årene fremover må vi bruke mer fornybar energi – ikke mindre – for å kutte utslippene av klimagasser. Norsk kraftproduksjon er nær 100 prosent fornybar og utslippsfri. Da sier det seg selv at økt skattlegging av strøm er misforstått miljøpolitikk, sier han til VG.

  Nordisk kraftmarked er ikke 100 prosent fornybart

  Med sentrumspartienes forslag vil avgiften ha økt med 56 og 65 prosent siden 2007 – omkring tre ganger mer enn den generelle prisvektsten i landet.

  Hans Olav Syversen (KrF) i finanskomiteen på Stortinget svarer med å understreke overfor avisen at Norge er en del av et nordisk kraftmarked, og at "flere av kildene til norsk oppvarming er alt annet enn fornybare".

Powered by Labrador CMS