Venter at Tesla-salget skal gå ned med 90 prosent fra nyttår

Publisert

Slutt på elbil-fordeler i Danmark i 2016.

Danske bilister som vil kjøre på strøm i stedet for bensin eller diesel, har bare til nyttår for å kjøpe elbiler avgiftsfritt. Da stiger prisen på en Tesla med 683.000 danske kroner, melder NTB.

 • Les også: Hele Stavanger kjører TESLA
 • Den nye prisen blir på 1.522.000 kroner (over 1,8 millioner norske kroner) og inkluderer da avgifter til staten til en verdi av over 830.000 norske kroner.

  Opphører fra nyttår - venter salgsnedgang på 90 prosent

  Den heftige prisstigningen er et resultat av en avtale som regjeringen fredag inngikk med Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne og De Radikale om at avgiftsfritaket for elbiler opphører fra nyttår.

  Bilbransjen venter dermed kraftig økt salg av elbiler fram til nyttår når avgiftene slår inn og salget uavvendelig går ned.

  • Les også: Miljødirektoratet skryter av oljebransjen
  • Avgiftene blir faset inn over fem år, og avtalen går hardest utover de dyreste elbilene, som Tesla. Det ventes at salget av Tesla vil synke med 90 prosent fra nyttår.

   Billigere elbiler ikke så utsatt

   Billigere elbiler vil ikke stige like mye, og de aller billigste slipper fortsatt avgifter på grunn av et bunnfradrag.

   • Les også: Miljøpartiet - og oss andre.
   • En Nissan Leaf, som i dag koster 274.900 danske kroner, vil etter nyttår koste 295.100 kroner, inklusive en avgift på 31.400 kroner, mens en VW e-up, i dag den billigste elbilen, synker i pris fra 186.300 til 178.700 kroner.

Powered by Labrador CMS