Oslo  20180302.Illustrasjonsbilde på strøm, høyspentmast, energi, energipriser, strømpriser, strømkabel.Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
Oslo 20180302.Illustrasjonsbilde på strøm, høyspentmast, energi, energipriser, strømpriser, strømkabel.Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix

En av ti nordmenn sier ja til Acer

Publisert

Kun 8,8 prosent av alle nordmenn er for at Norge skal bli med i EUs energiunion Acer.

Det viser en meningsmåling Sentio har gjort på oppdrag fra aksjonen Stopp Acer.

Ifølge nettavisen Fri Fagbevegelse sier 52,3 prosent av de spurte nei til at Norge skal bli en del av energiunionen, mens 38,9 svarer vet ikke.

Flere medier har den siste tiden skrevet at norske strømkunder kan risikere høyere strømpriser dersom Norge blir med i Acer.

Arbeiderpartiet ga tidligere denne uken et betinget ja til norsk tilslutning til Acer. Arbeiderpartiets energipolitiske talsperson Espen Barth Eide tror frykten for høyere strømpriser er hovedårsaken til motstanden mot energiunionen.

– Det har vært en stor mobilisering, som vi bare må anerkjenne, av folk som har laget en kobling mellom strømprisen og tilslutning til EUs tredje energimarkedspakke. Den koblingen mener jeg ikke eksisterer. Kabler skal vi bestemme over her i Norge, som før. Derfor må vi forklare at det ikke henger slik sammen. Det er en stor jobb vi har foran oss som vi skal ta på største alvor. Det er jobb som så vidt har startet, sier Espen Barth Eide til Fri Fagbevegelse.

(©NTB)