Let etter smerter i samfunnet

Publisert

Mitt beste gründertips.

Henrik Jesman Sunde (26) startet sitt første selskap for fire år siden, og har ett tips til gründerspirer som har et ønske om å starte for seg selv, men som enda ikke har kommet opp med den geniale ideen.

Finn smertepunkter i samfunnet, og kom opp med enkle løsninger. Det er stor betalingsvilje for løsninger på problemer som gjelder mange, mener Sunde.

Den unge gründeren fant selv løsningen på et smertepunkt hos bedrifter som ville dele informasjon gjennom video. Han fant ut at bedrifter ofte syns det er kostbart, komplisert og lite effektivt å lage videoinnhold. Dette ble utgangspunktet for å starte Zoaring i 2012, som kunne tilby enkle treminutters videoer, raskt levert til fast pris.

Drømte om å bli flyver

Jeg er utdannet pilot, men jeg syns det var for lite frihet i yrket, så gründertilværelsen viste seg å passe meg mye bedre, forteller Sunde.

  • Les også: Se fremtidens gründere
  • Det samme året som Zoaring ble etablert var Sunde deltaker på entreprenørskapssamlingen Emax i regi av Innovasjon Norge. Tirsdag sto han selv på scenen som foredragsholder for andre gründerspirer.

    Det var veldig spesielt å være tilbake på denne måten, men jeg føler meg fortsatt som en av dem. Jeg følte at jeg snakket til mine egne, ikke at jeg holdt et foredrag for dem.

    Han mener at det er for få unge gründere i Norge, og at det er viktig at de få som er holder sammen og inspirerer andre til å gjøre det samme.