Elektrisk milepæl for Nissan i Norge

Publisert

Nissan forteller i en pressemelding at de nå har nådd en ny milepæl i Norge med 30.000 solgte Nissan Leaf elbiler.

– Den norske elbil-politikken er en viktig årsak til suksessen. Nå gjelder det å stå løpet ut for å nå Stortingets mål om kun nullutslippsbiler solgt i 2025, sier kommunikasjonsdirektør Marina Maneas Bakkum som understreker at veksten i elbil-salget har flatet ut ved introduksjonen av ladbare hybridbiler.

I dag feiret Nissan eieren av LEAF nr. 30 000, og ZERO var også tilstede ved overrekkelsen av bil nummer 30.000.

– Nissan Leaf var den første elbilen som matchet bilene folk flest kjører rundt i. Når vi nå markerer at 30 000 av verdens mest solgte elbil ruller på norske veier, feirer vi også revolusjonen denne bilen har vært med på å skape, sier Kari Asheim, fagansvarlig transport i ZERO.

I mai 2017 ble Nissan LEAF nummer 30.000 solgt i Norge. Det betyr at nesten hver tredje elbil på norske veier er en Nissan LEAF.

- Både i Norge og på verdensbasis har salget vært imponerende. Nissan kom med en elbil for folk flest lenge før andre konkurrenter helt hadde rukket å reagere allerede i 2010, og den har holdt koken på toppen av salgsstatistikken siden. Dette er elbilen flest nordmenn har lært å kjenne og Leaf-eierne er storfornøyde, sier generalsekretær i Elbilforeningen, Christina Bu.