Konserndirektør Knut Hundhammer i Statnett på høstkonferansen. Foto: Anders Lie Brenna, enerWE
Konserndirektør Knut Hundhammer i Statnett på høstkonferansen. Foto: Anders Lie Brenna, enerWE

- I Norge er det billigere å transportere en megawattime enn i de fleste andre europeiske land

- Slik må det være for at norsk næringsliv fortsatt skal være konkurransedyktige i overgangen til nullutslippssamfunnet.

Publisert

Tirsdag denne uken arrangerte Statnett sin årlige høstkonferanse.

Der snakket konserndirektør Knut Hundhammer om hvorfor det er så viktig å investere i et velfungerende strømnett.

- I Norge er det billigere å transportere en megawattime enn i de fleste andre europeiske land. Slik må det være for at norsk næringsliv fortsatt skal være konkurransedyktige i overgangen til nullutslippssamfunnet. Her skal Statnett spille en viktig rolle, sier konserndirektør Knut Hundhammer.

Statnett investerte i fjor nesten 10 milliarder kroner i strømnettet. Dette er mye penger, og regningen må i praksis plukkes opp av sluttkundene i form av nettleie for strømkundene og andre tariffer for de andre aktørene som kobler seg på strømnettet.

- Våre investeringer blir i stor grad dekket inn gjennom nettleie, og vi må derfor sørge for at hver krone blir brukt riktig, sa Hundhammer.

På tross av rekordinvesteringene de siste årene, viste Hundhammer til at sluttregningen for 2012 til 2018 likevel ble hele 2,7 milliarder kroner enn beregnet på forhånd.

- Vi skal være blant de 25 prosent mest effektive systemansvarlige nettselskapene i Europa. Nå starter vi opp et nytt effektiviseringsprogram som legger grunnlaget for dette, sier Hundhammer.

Han slår fast at det fortsatt er mange store investeringer som må gjøres i forbindelse med at Norge skal elektrifiseres i årene fremover.

Powered by Labrador CMS