Kristian Norheim er konserndirektør for kommunikasjon og myndighetskontakt i Skagerak Energi.
Kristian Norheim er konserndirektør for kommunikasjon og myndighetskontakt i Skagerak Energi.

- Elektrifisering av sokkelen kan tvinge frem en ny debatt om vindkraft

Selv om Skagerak Energi ikke er involvert i vindkraft, ser de at elektrifisering av sokkelen kan føre til at Norge som nasjon må satse mer på vind.

Publisert Sist oppdatert

Elektrifiseringen av norsk sokkel er i ferd med å bli et kontroversielt og betent spørsmål. På den ene siden påpeker bransjeorganisasjonen Norsk olje og gass at det er helt nødvendig med kraft fra land hvis man skal klare å kutte utslippene i tråd med klimamålene, og på den andre siden vil det ta et stort jafs av dagens norske kraftoverskudd.

For kraftbransjen er de veldig for å satse på elektrifisering generelt sett, men elektrifisering av sokkelen skaper noen utfordringer selv om det også byr på muligheter.

I konsernet Skagerak Energi sier konserndirektør for kommunikasjon og myndighetskontakt, Kristian Norheim, at dette ikke er et spørsmål konsernet har tatt noen stilling til.

Vi har ikke noen sterke meninger om elektrifisering av sokkelen

Kristian Norheim

- Vi er positive til at samfunnet elektrifiseres og at fossilt erstattes med fornybar elektrisitet, men vi har ikke noen sterke meninger om elektrifisering av sokkelen, sier han.

Likevel tenker Norheim at den storstilte elektrifiseringen av sokkelen kan få konsekvenser.

Hvis man prioriterer å elektrifisere all industri til lands og til vanns, kan konsekvensen bli at man må ha en større satsing på vindkraft

Kristian Norheim

- En konsekvens av debatten rundt elektrifiseringen av sokkelen er at det kan tvinge frem en ny debatt om vindkraft. Selv om Skagerak ikke er engasjert i vindkraft, tenker jeg at debattmessig må det henge i hop. Hvis man prioriterer å elektrifisere all industri til lands og til vanns, kan konsekvensen bli at man må ha en større satsing på vindkraft, tror han.

Powered by Labrador CMS