Havet utenfor Kristiansund 19931201: DRAUGEN ÅPNET. Draugen plattformen åpnes av kong Harald. Dette er den første plattformen for er i drift nord for Stadt. Bildet: Draugen-plattformen, detalj, flammer fra avbrenningstårnet for gass.  FOTO: Jon Eeg / NTB / SCANPIX
Havet utenfor Kristiansund 19931201: DRAUGEN ÅPNET. Draugen plattformen åpnes av kong Harald. Dette er den første plattformen for er i drift nord for Stadt. Bildet: Draugen-plattformen, detalj, flammer fra avbrenningstårnet for gass. FOTO: Jon Eeg / NTB / SCANPIX

Equinor vil elektrifisere tre oljeplattformer

Publisert

Petroleumsselskapet Equinor ønsker å elektrifisere tre oljeplattformer som i dag drives med gassturbiner. Omleggingen kan kutte CO₂-utslippene kraftig.

Ifølge Equinor , tidligere Statoil, vil en omlegging til elektrifisering fra land kunne kutte CO₂-utslippene fra Troll C og Sleipner-området med over 600.000 tonn årlig.

Selskapet jobber nå sammen med sine partnere med å se på muligheten for å elektrifisere Troll C og Sleipner feltsenter med den tilknyttede Gudrun-plattformen i Nordsjøen.

– Equinors ambisjon er å fortsatt være en av verdens mest karboneffektive produsenter av olje og gass. Vi undersøker å få plattformer i Troll- og Sleipner-området koblet til landstrøm, ved å utnytte og utvide eksisterende infrastruktur fra land. Lykkes vi med arbeidet, vil det sette oss enda bedre i stand til å levere sikker drift med høy verdiskaping og lave karbonutslipp fra felt vi opererer på norsk sokkel, sier konserndirektør for norsk sokkel i Equinor, Arne Sigve Nylund.

(©NTB)