– Det er nesten gått litt sport i å ta meg i å si feil navn

Publisert

Eldar Sætre er toppsjefen som tok Norges desidert største og viktigste selskap gjennom navnebyttet fra Statoil til Equinor. Det har gått relativt smertefritt, men selv for topplederen har det gått litt i ball noen ganger.

– Det er jo nesten gått litt sport i å ta meg i å si feil navn, sier Eldar Sætre til NRK.

Ledelsen fikk raskt støtte fra regjeringen representert ved olje- og energidepartementet, men det var flere kritiske røster. De som reagerte, reagerte sterkt, og kritikken kom også internt i selskapet.

Navneendringen gikk imidlertid greit gjennom i generalforsamlingen.

Fra å være et rent oljeselskap har Equinor gått over til å beksrive seg selv som et energiselskap. De investerer relativt mye i havvind, og har også gått inn i solprosjekter. Disse fornybare prosjektene er fortsatt markant mindre enn investeringene i olje og gass, men de øker kraftig. Med det gamle navnet druknet de imidlertid litt, fordi navnet Statoil så tydelig signaliserte at det var et oljeselskap.

– Inn i fremtiden ville vi bare sett større forskjeller på hva selskapet faktisk gjør, og benevnelsen vår som et oljeselskap. Særlig hos yngre mennesker. Når jeg besøkte utdanningsinstitusjoner, ble dette det mest vanlig spørsmålet jeg fikk faktisk, sier Sætre til NRK.

Flere har også kritisert at ordet "stat" også ble borte fra navnet, men det var ikke viktig for selskapet ifølge Sætre.

Les hele saken på NRK.no

Powered by Labrador CMS