Oslo  20171002.Nissan lanserer ny el-bil på DOGA i Oslo 2. Oktober. Gareth Dunsmore, elektrisk kjøretøy direktør i Nissan Europa.Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
Oslo 20171002.Nissan lanserer ny el-bil på DOGA i Oslo 2. Oktober. Gareth Dunsmore, elektrisk kjøretøy direktør i Nissan Europa.Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

Elbilmodell mest populære nyregistrering i juni

Publisert

Elbilen Nissan Leaf var mest den mest solgte bilmodellen i Norge i juni. Samtidig hadde nullutslippsbiler en markedsandel på 25 prosent.

Ifølge bransjeorganisasjonen Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) ble det registrert 1.152 LEAF-modeller i juni, mens det totale antallet registrerte nullutslippsbiler var 3.973.

Personbilene med hybriddrift hadde 36,5 prosent markedsandel samme måned. 23,8 prosent av de nye personbilene registrert i juni hadde bare bensinmotor, mens dieselbiler hadde en markedsandel på bare 14,6 prosent.

Dette er klart lavere enn de 25,1 prosentene elbilene utgjorde av de totalt 15.845 nyregistrerte bilene.

Elbiler utgjorde også en stor del av trafikken i Oslo-området i juni. Der var hver fjerde bil i morgenrushet en elbil, noe som til sammen utgjorde 1,66 millioner passeringer av bomringen.

– Vi ser at den langsiktige trenden med økning i antall elbiler og nedgang i antall dieselbiler fortsetter, og at dette er enda tydeligere i morgenrushet enn ellers på døgnet, sier økonomidirektør Magne Liestøl Larsen Fjellinjen om utviklingen.

(©NTB)