- Teslas ladegrep må ikke bli en sovepute

Tesla åpner sine superladere for andre elbiler. Det tas godt i mot, men NAF mener det trengs flere ladere i Norge.

Publisert

Tesla har et forsprang i markedet for elbiler, og en av deres store styrker er det godt utbygde nettet med raske elbilladere. Det har vært og er et viktig argument for potensielle elbilkjøpere som frykter manglende lademuligheter på langturer.

Like før jul, den 21. desember, bekreftet Telsa-gründer Elon Musk at de allerede har åpnet sitt ladenettverk for noen andre elbiler. Det gjorde han i en Twitter-melding der han svarte på et spørsmål om nettopp dette.

- Tesla Superchargers gjøres tilgjengelige for andre elbiler, skrev Elon Musk.

Nå advarer NAF om at dette ikke må bli en sovepute for en sårt trengt utbygging av ladenettverket i Norge.

- Dette er en positiv nyhet, men må ikke bli en sovepute for videre utbygging av hurtigladenettverket i Norge, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF i en pressemelding.

Tesla har i dag verdens største ladenettverk, og de er store i Norge. Her i landet har de nærmere 100 superchargere.

- At disse åpnes for andre bilmerker gjør det mulig å utnytte det samlede ladenettverket i Norge bedre, og at ladekøene blir kortere. Teslas offensive utbygging av ladeinfrastruktur har gjort at det gjerne har vært kø på ordinære ladestasjoner, mens det har vært ledige plasser på Tesla-laderne, sier han.

Foreløpig er det ikke bekreftet hvilke biler som kan bli aktuelle, eller hva slags tidshorisont Tesla ser for seg. Det eneste tekniske kravet er at bilene må kunne lade på CCS-ladere. Det er CCS som er den gjeldende ladestandarden for nye elbiler som selges i Norge.

Powered by Labrador CMS