1 av 3 bruker elbilen på ferie

Publisert

Med lengre rekkevidde og mulighet for hurtiglading underveis drar stadig flere på elbilferie. Det forteller Elbilforeningen i en pressemelding.

Ifølge Elbilisten 2018 oppgir 37 prosent av at de benytter elbilen på ferieturer med minst én overnatting. Det er en økning fra 30 prosent i 2017.

- Elbilistene er svært fornøyd med elbilen sin og ønsker også å bruke den på de lengre turene. Elbilene er billige i drift og med lengre rekkevidde og tilgang til hurtigladestasjoner i hele landet vil elbilen kunne erstatte alle bilturer, ikke bare de daglige reisene, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening.

Elbilisten 2018 viser også at det er stadig flere som bruker hurtiglading som et supplement til hjemmelading når de har behov for påfyll av strøm underveis. Mens det i 2017 var 23 prosent som aldri hadde hurtigladet, var samme andel i 2018 bare 16 prosent.

Et stopp på 15-20 minutter for hurtiglading gir også mulighet for påfyll av energi til sjåfør og passasjerer.

- Nødvendige ladepauser underveis på langtur øker også trafikksikkerheten, tror Christina Bu.

BAKGRUNN: Fakta om Elbilisten 2018

  • Elbilisten er en årlig spørreundersøkelse gjennomført av Norsk elbilforening blant norske elbileiere.
  • Elbilisten 2018 er den sjuende undersøkelsen som er gjennomført.
  • Undersøkelsen gir blant annet svar på hvem elbileierne er, hvorfor de valgte elbil, hvordan de bruker elbilen og hvor fornøyde de er med elbilen sin.
  • Undersøkelsen ble gjennomført i perioden 2. mai – 23. mai 2018 og sendt ut på epost til over 44.559 elbileiere.
  • 9.520 personer deltok (21 % svarfrekvens). Deltakerne brukte i gjennomsnitt 22 minutter på å gjennomføre undersøkelsen.