Odd Are Svensen og Christophe Spaggiari
Odd Are Svensen og Christophe Spaggiari

EksproSoft kjøper Miriam

Publisert

ExproSoft, leverandør av programvare for brønnintegritet og -pålitelighet til olje-, og gassnæringen, har kjøpt Miriam, leverandør av programvare for RAM-analyse. Overtakelsen styrker ExproSoft’s portefølje og selskapets evne til å bidra til økt oppetid på brønner, samt reduserte kostnader til intervensjon og vedlikehold.

Det er store inntekter som hentes ut av oljefeltene, men det er også store utgifter. Spesielt hvis nedetiden for vedlikehold er lengre enn nødvendig.

- Dette er kostnader hvor det ofte er mulig å gjøre besparelser i 100 millionersklassen på et subsea-felt med mange brønner, sier Jørgen Nøvik, pressekontakt i ExproSoft til enerWE.

Miriam’s RAM Studio er et verktøy for å utføre pålitelighet, tilgjengelighet og vedlikeholdsanalyser (RAM). Programvaren hjelper olje- og gassoperatører oppnå høy oppetid på olje- og gassfelt og prosesseringsanlegg. RAM Studio er en skybasert plattform som enkelt integreres med andre systemer.

ExproSofts programvare WellMaster er en global løsning for brønnintegritet og pålitelighetsanalyse. Med over 40,000 brønnår med historiske utstyrsdata hjelper programvaren operatører med å identifisere risiko for utslipp, samt hvilke utstyr som gir kritiske feil og nedetid. Kombinert med online overvåkning og brønntesting bidrar løsningen til redusert nedetid og kostnader.

Integrering av Miriam RAM Studio med WellMaster lar olje- og gassoperatører forutsi feil, nedetid og intervensjoner for nye og eksisterende felt. 

- Miriam har vist seg å være neste steg innen RAM-analyse. ExproSoft er svært fornøyd med å kunne tilby disse to produktene, Miriam og WellMaster, til industrien. Kombinert gir disse systemene analytiske evner som vil endre hvordan olje- og gassnæringen ser på vedlikeholdsoptimalisering gjennom hele verdikjeden, sier Odd Are Svensen, administrerende direktør i ExproSoft.

Miriam-sjefen er godt fornøyd med å nå bli en del av ExproSoft.

- Etter dette oppkjøpet ser Miriam store muligheter til å akselerere utviklingen og markedsføringen av RAM Studio, og dermed levere bedre og raskere til eksisterende og fremtidige kunder.  Synergien mellom selskapene vil gjøre veien til verdiskapning kortere for RAM Studio og WellMaster i årene som kommer,» sier Christophe Spaggiari, Teknisk direktør i Miriam.