Møbler for ONS

Publisert

Setter ny standard.

Stavangerbaserte Ope AS, har designet et hyllesystem som setter ny standard for tilpasningsdyktighet for både private og profesjonelle settinger.

Ope er et modulært hyllesystem som kan brukes til å bygge alt fra TV benker til komplette messestander, noe Ope testet ut når de lanserte seg på Stockholm Furniture Fair i februar. Hele messestrukturen deres var satt sammen av Ope hyller. Standen inkluderte resepsjonsområde, møterom, lager og flere mindre hyllesystemer.

Det skulle nesten bare mangle at et Stavangerbasert selskap skapte et produkt som forbedrer messeopplevelsen betraktelig. Lars Urheim og Eirik Helgesen, to prisvinnende møbeldesignere og interiørarkitekter står bak systemet. En av hovedideene bak Ope er muligheten å skape et produkt som kan tilpasses alle rom og miljøer. Etter en lengre utviklingsprosess er de nå klar til å presentere systemet på verdensmarkedet.

Responsen vi fikk i Stockholm viser at det helt klart er et marked for systemet i messeverden, forklarer Lars Urheim.

Det er noe unikt og lekent med hyllene, selv om bildene fra Stockholm viser at Ope kan brukes til å bygge resepsjon, vegg og hyller, er det fortsatt et imøtekommende produkt som inviterer forbipasserende inn.

Vi opplevde at vi ble en destinasjon for andre utstillere utover messen. Andre utstillere pratet sammen og anbefalte alle å ta en tur innom for å se noe helt unikt. Vi ble en slags lekeplass for fantasien og avslappende samtaler, skyter Eirik Helgesen inn.

Etter noen minutter med designerne forstår du at de har kjent hverandre i mange år. De møttes som studenter på Kunsthøyskolen i Bergen der samarbeidet begynte. Produktene deres har vært utstilt på messer fra Milan til New York så de kjenner til problemstillingen med å bygge messestander, for deretter å ta alt ned og kaste mesteparten etterpå.

Ope tilbyr brukeren å bygge systemet om når det måtte passe. Vi har selv bygget et helt nytt showroom her i Stavanger med de samme elementene vi brukte på messen i Stockholm, forklarer Lars.

Det er unektelig imponerende å tenke på mulighetene systemet gir og hvor enkelt det er å bygge med.

Eirik tar oss gjennom showroomet og viser oss hvordan de har skilt av kontorlokalet og showroomet med en vegg av Ope-moduler. Noe som lett kan reproduseres på kontorlokaler rundt i verden. Midt i lokalet har de bygget en bar som passer ypperlig til spesielle anledninger og når de skal underholde gjester. I det ene vinduet har de bygget en lounge.

Vi bruker den til stående møter, forklarer Eirik. Alle som jobber her liker å snakke, så for å effektivisere møtene har vi innført stående møter. Det fungerer også som en avskilt arbeidsplass når vi trenger en pause.

Eirik smiler lett mens han prater men vi forstår at han mener alvor med bruken av loungen.

Ope AS er et Stavangerbasert selskap startet at to gründere, Lars Urheim og Eirik Helgesen. I grunn består systemet av fire elementer, to type plater og to braketter. Når elementene settes sammen er det kun fantasien som setter begrensninger for hva som kan bygges.

ONS nærmer seg og flere har alt begynt planleggingen av årets stand. Kostnaden relatert til å bygge en ny stand for hver messe er stor og muligheten for gjenbruken av materialet er som regel liten. For de som skal ha stand på ONS eller er klar for å friske opp kontorene sine med lokale varer er både Lars og Eirik tilgjengelig og kan designe spesialtilpassede løsninger både med og uten Ope hyller.

Powered by Labrador CMS