Opp 4 dollar på 1 time

Publisert

Oljeprisen steg mandag kveld.

I løpet av bare en drøy time mandag kveld steg oljeprisen med 4 dollar fatet, skriver NTB. Fall i amerikansk oljeproduksjon og mulige tiltak for å stabilisere oljeprisen er blant årsakene til optimismen.

Prisoppgangen gjaldt både nordsjøolje og den amerikanske lettoljen.

U.S. Energy Information Administration (EIA) kom mandag ettermiddag med en rapport om nedgang i den amerikanske oljeproduksjonen fra mai til juni.

Produksjonen viste seg å være lavere enn man hadde regnet med. Det er litt pussig at det skal bidra såpass, for samtidig melder OPEC om økt produksjon. Men det amerikanske markedet er tydeligvis mest interessert i USA-tallene, sier oljeanalytiker Thina Saltvedt i Nordea Markets til E24.

Samtidig ble det kjent at det skal være samtaler mellom Russland og Venezuela som skal se på muligheter til å stabilisere oljeprisene.

Også nyheten om at oljekartellet OPEC vil snakke med andre globale produsenter for å oppnå det de kaller «riktig pris» påvirket prisen.

Nordsjøolje ble ved 21-tiden mandag omsatt for 53,39 dollar fatet, en oppgang på 7,2 prosent, mens amerikansk lettolje ble omsatt for 48,74 dollar fatet, opp 7,8 prosent.