Edvard Grieg offisielt åpnet i Nordsjøen!

Publisert

- Et synlig bevis på at petroleumsnæringen har mange tiår igjen som Norges største og viktigste næring, sa olje- og energiministeren.

Olje- og energiminister Tord Lien (Frp) fikk omvisning på den nye plattformen før han sto for den offisielle åpningen av Edvard Grieg-plattformen tirsdag, sammen med administrerende direktør i Lundin Norge, Kristin Færøyvik. 

- Det er en stor glede for meg å komme ut hit og å få være med på åpne en helt ny plattform i det som er en krevende tid for næringen. Prosjektgjennomføringen har vært god og både operatør og leverandører har samarbeidet godt. Edvard Grieg er et synlig bevis på at petroleumsnæringen har mange tiår igjen som Norges største og viktigste næring, sa olje- og energiminister Tord Lien.

- Denne utbyggingen illustrerer også på en god måte hvor viktig mangfold og konkurranse er for verdiskapingen på norsk sokkel.

Lundin Norge er operatør på oljefeltet Edvard Grieg, som ligger på Utsirahøyden i Nordsjøen, og har en andel på 50 prosent i feltet. Den resterende andelen er fordelt på Wintershall Norge (15 prosent), OMV Norge (20 prosent) og Statoil (15 prosent).

Lundin Norges administrerende direktør Kristin Færøvik sto for åpningen sammen med statsråden.

Powered by Labrador CMS