Bli med på sommerens #riggspotting

Publisert

Sammen med oljeturistene om bord på Edda Fides, drar Norsk olje og gass på riggspotting i Nordsjøen og Norskehavet.

Skipet Edda Fides seiler fra Haugesund via Stavanger og ut i Nordsjøen tirsdag 19. juli. På norsk sokkel venter Edvard Grieg-plattformen, Johan Sverdrup-feltet, Balder, Ringhorne, Oseberg, Troll og Gjøa.

Norsk olje og gass vil følge turen allerede idet Edda Fides legger fra kai i Stavanger. Med direktesendinger, bilder og tekst på Facebook, Instagram, Twitter og LinkedIn, kan du bli med på verdens aller første riggspotting.

Under emneknaggene #riggspotting og #offshoresommer får du med deg alt som skjer på seilasen. 

Vi vil gå inn i historien til plattformene, feltene og oljeselskapene, i tillegg til å se på veien videre for produksjonen i Nordsjøen. Dessuten vil vi gjøre intervjuer med skipets eksperter på området.

Tre dager etter avreise Stavanger, ankommer Edda Fides Molde. Samme dag, fredag 22. juli, forlater det igjen havnen og drar ut i Norskehavet. Der skal oljeturistene seile forbi Nyhamna før de besøker Draugen, Kristin, Åsgård, Heidrun, Skarv og Norne. Seilasen i Norskehavet ender i Svolvær den 25. juli.

Også i Norskehavet blir det fakta om plattformene, selskapene som driver dem og feltene vi besøker.

Innspill eller tips?

Informasjonssjef i Norsk olje og gass, Øyvind Knoph Askeland, e-post [email protected] eller telefon 922 32 639.

Fakta om Edda Fides:

Edda Fides er et spesiallaget hotellskip for olje- og gassnæringen til havs. Skipet har en kapasitet på 600 sengeplasser fordelt på 330 lugarer. I tillegg tilbyr flotellet fasiliteter som restaurant, treningsrom, sauna, kino og konferanserom.

Skipet er 130 meter fra baugspiss til akterende, og er et unikt skip i internasjonal sammenheng. Edda Fides har høstet lovord for sine prestasjoner under krevende arbeidsforhold. Skipet er konstruert for å kunne krysse klodens barskeste farvann, men også ligge helt i ro når uværet herjer.