Mange ønsker Super Puma på bakken for godt

Publisert

Helikoptre har blitt tatt ut av drift tidligere, sier HMS-ansvarlig i SAFE.

Under sitt foredrag på enerWE Communication Conference denne uken snakket Roy Erling Furre, 2. nestleder og HMS-ansvarlig i SAFE mye om ulykken som krevde 13 liv på Turøy 29. april. Furre kunne fortelle at både offshore-arbeidere og deres familier føler seg utrygge i etterkant av ulykken.

På spørsmål om det var realistisk å sette Super Puma helikoptrene på bakken for godt svarte Furre at det hadde skjedd en gang tidligere, da en Chinook-modell ble tatt ut av drift etter en ulykke som tok 40 liv på britisk sektor.

Nå er det mange som ønsker at fagforeningene skal ta kampen på nytt.

Britisk underskriftskampanje

Også i Storbritannia er engasjementet stort for å ta Super Puma-helikoptrene ut av trafikken. I begynnelsen av mai startet offshore-arbeideren David Winder et opprop på change.org, som i skrivende stund har samlet 26,745 underskrifter og flere historier fra pårørende og overlevende etter tidligere ulykker.

Det britiske luftfartstilsynet har respondert på oppropet i en uttalelse til The Herald Scotland, der sier tilsynet at avgjørelsen om å suspendere Super Puma helikopterne for godt må tas på europeisk nivå av tilsynsorganet European Aviation Safety Agency.

Utvidet flyveforbud

Super Puma modellen EC225LP som var involvert i ulykken på Turøy ble ilagt flyveforbud av både norsk og britisk luftfartstilsyn samme ettermiddag som ulykken inntraff. Dette flyveforbudet gjelder fortsatt.

Denne uken ble det forbudet også utvidet til å omfatte Super Pumas AS332L2-modell, dette er en helikoptertype som ikke er i bruk i Norge i dag, men Luftfartstilsynet skriver på sine hjemmesider at de har valgt å ilegge det flyveforbud for å unngå at det blir tatt i bruk uten videre.

Powered by Labrador CMS