Foto: John Iver Berg / Wintershall DEA
Foto: John Iver Berg / Wintershall DEA

– Så langt er det godt med 3.5 millioner arbeidstimer på Dvalin-prosjektet uten en eneste alvorlig personskade

Løftet 3500 tonn tung Dvalin-modul ombord på Heidrun-plattformen.

Etter to og et halvt års byggearbeid, ble den 3500 tonn tunge Dvalin-modulen løftet om bord på Heidrun-plattformen i løpet av tre timer lørdag 3. august. Det forteller Wintershall DEA i en pressemelding.

Selve Dvalin-feltet er en undervannsutbygging, som ligger 15 kilometer nordvest for Heidrun-feltet. Til Dvalin feltet har opp mot 700 verftsarbeidere brukt to og et halvt år på å bygge en egen gassbehandlingsenhet.

– Dvalin-teamet har arbeidet målrettet for å bygge og få modulen på plass til rett tid og innenfor budsjettet. Derfor er det svært tilfredsstillende å se at operasjonen bli utført sikkert og helt etter planen, sier Hugo Djikgraaf, Chief Technology Officer (CTO) i Wintershall Dea.

Dvalin-modulen er bygget ved Aibel-verftet i Haugesund på oppdrag for Equinor, som er eier av Heidrun-plattformen.

– Så langt er det godt med 3.5 millioner arbeidstimer på Dvalin-prosjektet uten en eneste alvorlig personskade. Selv om HMS-statistikk er ferskvare, er jeg utrolig stolt over at prosjektet har hatt en så tydelig oppmerksomhet på å drive trygt og forsvarlig, samtidig som prosjektplanen holder, sier Thomas Kainer, Senior Vice President, Major Project Dvalin i Wintershall Dea.

Powered by Labrador CMS