Cat D-riggene
Cat D-riggene

Saksøkt av verdensledende skipsbygger

Publisert

Krever 7 milliarder fra Songa Offshore.

Entrepenør-selskapet Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) saksøker Songa Offshore. DSMB krever rundt 7 milliarder kroner i erstatning grunnet forsinkelser under byggingen av fire Cat D-rigger til Songa, det skriver Korea Times. 

Talsmann for DSME uttaler til avisen at søksmålet skyldes at Songa forårsaket forsinkelser og svakheter ved utforming.

Vi har tapt rundt 855 millioner dollar grunnet den forsinkede konstruksjonen av fire oljeborende rigger fra Songa, og årsaken er riggenes mislykkede design. Songa Offshore har ikke erkjent sine feil og nekter å betale kompensasjon. Derfor har vi bedt the London Maritime Arbitrators Association (LMAA) avgjøre saken.

Mellom 2011 og 2012 vant DSME en anbudsrunde for Songa Offshore, og fikk derfor oppdraget med å bygge fire rigger for selskapet. Byggingen tok 12 måneder lenger enn forventet, og medførte store ekstrautgifter for DSME. Nå hevder DSME at forsinkelsen skyldes at utformingen og designet Songa Offshore bad om.

Songa Offshore har så langt avvist kravet, og mener feilen ligger på skipsbygger-selskapets side. Administrerende direktør, Bjørnar Iversen, uttalte til offshore.no for to uker siden at selskapet er kjent med kravet.

Vi har mottatt varsel om voldgift fra DSME. Som kjent har verftet hatt forsinkelser og flere kostnadsoverskridelser på riggene. Nå prøver DSME å skyve noe av dette over på oss, og få tilbakebetalt deler av kostnadene sine på den måten.

DSME har overlevert en av fire rigger til Songa, og planlegger å levere de tre resterende i løpet av de kommende månedene.

Powered by Labrador CMS