Salget av flydrivstoff redusert til en femtedel

I mars stupte salget av jetparafin, men det var ingenting mot den enorme nedgangen i april.

Publisert
Salget av jetparafin til den kommersielle luftfarten stupte i mars, men nedturen i april ble likevel mange ganger større.
Salget av jetparafin til den kommersielle luftfarten stupte i mars, men nedturen i april ble likevel mange ganger større.

SSB la i dag frem de månedlige tallene for salget av petroleumsprodukter for april, og ikke overraskende var det en kraftig nedgang.

Totalsalget falt med 21 prosent fra april i fjor. Aller verst gikk nedstengingen utover salget av jetparafin. Dette er drivstoffet som brukes av sivil luftfart, og som følge av at de fleste fly står parkert på bakken gikk salget kraftig ned.

Mars var en dårlig måned for salg av jetparafin. Da falt salget fra 88 millioner liter i februar, til 59 millioner liter. I enhver annen situasjon ville det vært det mest oppsiktsvekkende man kan se for seg, men april ble mye verre.

Da falt salget med hele 78 prosent sammenlignet med april i fjor. Det er en nedgang på hele 66 millioner liter, og dermed endte april-salget på kun 19 millioner liter jetparafin.

Nå i mai står fortsatt det store flertallet av fly parkert på bakken, og selv om det gradvis er snakk om å åpne opp må det trolig forventes lave salgstall for jetparafin også i inneværende måned.

Powered by Labrador CMS