Petroleumstilsynet har avdekket alvorlige regelbrudd på Okea's oljeplattform

- Brønnene dette gjelder, ble stengt ned i vår.

Publisert

I en ny tilsynsrapport har Petroleumstilsynet gjort alvorlige funn på Draugen-plattformen i Norskehavet tilhørende operatørselskapet Okea.

Sp-nestleder Ola Borten Moe er blant grunnleggerne i selskapet og tar over som plattformsjef på Draugen om to uker, skriver VG.

Oljeplattformen har flere brønner med mangelfulle eller svekkede barrierer, men har ikke framlagt planer for reparasjon, skriver Petroleumstilsynet i rapporten. De omtaler avvikene som alvorlige og har gitt Okea tre konkrete pålegg. I tillegg er de gitt fire anbefalinger til forbedringer, opplyser selskapet på sine nettsider.

Borten Moe er fortsatt medeier i selskapet, men sier han ikke har noen rolle i dette.

– Jeg har gått som lærling på plattformen det siste året. Brønnene dette gjelder, ble stengt ned i vår, sier Borten Moe til VG.

Operatørselskapet har frist til 1. mars 2021 å rette manglene og må dokumentere hvordan dette skal gjøres så tidlig som 1. desember.

nettsidene skriver Okea at en plan kommer til å bli levert inn innen fristen.

– Okea anerkjenner det viktige arbeidet som er gjennomført av Petroleumstilsynet og har en konstruktiv dialog angående pålegget, heter det i pressemeldingen.

Bellona opplyser i en pressemelding at de har klaget inn pålegget til Arbeids- og sosialdepartementet ettersom Petroleumstilsynet enn så lenge tillater driften å fortsette.

Naturvernorganisasjonen ber departementet vurdere å stanse produksjonen på Draugen inntil sikkerhetsnivået er tilbake på et tilstrekkelig nivå.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS